Scaling van cyptocurrency info

De anatomie van cryptocurrency

Hoe werkt crypto scaling?

Hoewel er uitzonderingen op de regel kunnen zijn, zijn er enkele factoren (buiten de basis hierboven) die cryptocurrency zo anders maken dan de financiële systemen uit het verleden:

Ga hier om de litecoin verwachting en eos verwachting te bekijken.

Andere maatregelen zijn opgenomen in digitale munten om adaptieve schaling mogelijk te maken, waaronder het beperken van het aanbod in de tijd (om schaarste te creëren) en het verminderen van de beloning voor mijnbouw naarmate er meer totale munten worden gewonnen.

Cryptografisch: Cryptocurrency gebruikt een systeem van cryptografie (AKA-codering) om de creatie van munten te controleren en transacties te verifiëren.

Gedecentraliseerd: de meeste in omloop zijnde valuta’s worden gecontroleerd door een gecentraliseerde overheid, zodat de creatie ervan door een derde partij kan worden geregeld. De creatie en transacties van Cryptocurrency zijn open source, worden gecontroleerd door code en vertrouwen op “peer-to-peer” -netwerken. Er is geen enkele entiteit die de valuta kan beïnvloeden.

Digitaal: traditionele vormen van valuta worden gedefinieerd door een fysiek object (USD bestaat als papiergeld en wordt in de beginjaren bijvoorbeeld ondersteund door goud), maar cryptocurrency is allemaal digitaal. Digitale munten worden opgeslagen in digitale portemonnees en digitaal overgebracht naar de digitale portemonnees van andere mensen. Er bestaat nooit een fysiek object.

Verwachtingen van crypto currencties

Open source: Cryptocurrencies zijn meestal open source. Dat betekent dat ontwikkelaars API’s kunnen maken zonder een vergoeding te betalen en dat iedereen het netwerk kan gebruiken of er lid van kan worden.

Proof-of-work: De meeste cryptocurrencies gebruiken een proof-of-work-systeem. Een proof-of-work-schema gebruikt een moeilijk te berekenen maar eenvoudig te verifiëren computationele puzzel om de exploitatie van cryptocurrency-mining te beperken. In wezen lijkt het op een moeilijk op te lossen ‘captcha’ die veel rekenkracht vereist. OPMERKING: Andere systemen zoals proof-of-work (zoals proof-of-stake) worden ook gebruikt.

Pseudonimiteit: eigenaren van cryptocurrency bewaren hun digitale munten in een gecodeerde digitale portemonnee. De identificatie van een munthouder wordt opgeslagen op een gecodeerd adres waarover ze controle hebben – het is niet gekoppeld aan de identiteit van een persoon. De verbinding tussen u en uw munten is pseudoniem in plaats van anoniem, aangezien grootboeken voor het publiek toegankelijk zijn (en dus de grootboeken kunnen worden gebruikt om informatie te verzamelen over groepen individuen in het netwerk).